05.01 NEDERLANDS

Organisatie Momenteel nog niet bekend
Locatie(s) Momenteel nog niet bekend
Onderwijsvorm Klassikaal onderwijs i.c.m. zelfstudie (bv. werkplekopdrachten)
Doelgroep Nautische medewerkers
Niveau van de module MBO (3) werk- en denkniveau
Veronderstelde voorkennis Geen
(Indicatieve) studiebelastinguren 4 dagen contacttijd & ongeveer 8 uur zelfstudie.

Afhankelijk van uw voorkennis en ervaring en uw werktempo kunnen meer of minder uren voorbereiding en huiswerk nodig zijn.

Afsluiting module Deze module wordt afgesloten met een toets (waarbij mondelinge en schriftelijke vaardigheid wordt getoetst)
Aantal cursisten 8-15 personen
Prijs deelnemer Momenteel nog niet bekend
Geplande startdata Neem contact op met NNVO.

 

Globale inhoudsbeschrijving module
In deze module wordt aandacht gegeven aan de Nederlandse taal. De nautisch medewerker leert om zich mondeling en schriftelijk in standaard Nederlands uit te drukken op niveau B2. Het schriftelijke en mondelinge taalgebruik moet kort en bondig zijn waardoor alles snel duidelijk wordt voor de ontvanger en er zo min mogelijk misvattingen kunnen ontstaan. Daarnaast wordt het taalgebruik afgestemd op de klant en de situatie, zodat de communicatie tussen verschillende partijen zo soepel mogelijk verloopt.

Doel/rationale van de module
Nautische medewerkers moeten zich in standaard Nederlands kunnen uitdrukken (schriftelijk en mondeling) waardoor de kans op miscommunicatie wordt verkleind en het vaarwegverkeer zo soepel mogelijk kan verlopen.

Studiemateriaal
De cursist ontvangt een syllabus met oefeningen op basis van realistische casuïstiek, zelfstudieopdrachten en werkplekopdrachten. Daarnaast wordt tijdens de contacturen in de praktijk geoefend met realistische casuïstiek.

Aanmelden
De aanmelding van een cursist gebeurt door de werkgever.
Na aanmelding ontvangt u direct een aanmeldbevestiging. Binnen 2 weken ontvangt u een reactie. Als u deze niet ontvangt, maak ons daarop dan a.u.b. attent.

 


Schrijf u nu in »