05.05 TAALNIVEAU BEPALING NAUTISCH DUITS

Organisatie NNVO
Locatie(s) Diverse locaties beschikbaar
Onderwijsvorm Taalniveaubepaling door middel van een toets
Doelgroep Nautische medewerkers
Niveau van de module MBO (2) werk- en denkniveau
Veronderstelde voorkennis Pre: Basiskennis Duits én Kennis van gespreksdiscipline op het niveau van het marifooncertificaat
(Indicatieve) studiebelastinguren 1 dagdeel (alleen toets)
Afsluiting module Het taalniveau wordt bepaald door een toets (theoretische én mondelinge toets)
Aantal cursisten 8 -12 personen
Prijs deelnemer € 155,-
Geplande cursusdata Als u zich inschrijft op een interesselijst wordt er zo spoedig mogelijk een toetsdatum gepland

 

Globale inhoudsbeschrijving van de module
In deze toets krijgt de nautisch medewerker verschillende (nautisch) Duitse teksten te lezen en te horen. Over deze teksten moet hij verschillende meerkeuzevragen beantwoorden. Daarnaast worden er een aantal vragen gesteld over de internationale gespreksdiscipline.

Als deze vragen voldoende zijn beantwoord, dan wordt de spreekvaardigheid in het Duits getoetst door middel van een praktijkgerichte casus waarbij de cursist in het Duits moet spreken. Op basis van deze onderdelen wordt bepaald welk taalniveau de nautisch medewerker bezit (Europees taalniveau A1, A2, B1, B2). Dit is dus geen cursus Duits waarbij de docent voor de klas staat.

Doel/rationale van de module
Deze module is geschikt voor de nautisch medewerkers die graag willen weten op welk Duits taalniveau ze zitten. Dit kan bijvoorbeeld bruikbaar zijn als u niet weet of u over voldoende basiskennis Duits beschikt om de basismodule Nautisch Duits (05.02) te volgen.
 

Studiemateriaal
Copyright: NNVO
 

Aanmelden
De aanmelding van een cursist gebeurt door de werkgever.
Na aanmelding ontvangt u direct een aanmeldbevestiging. Binnen 2 weken ontvangt u een reactie. Als u deze niet ontvangt, maak ons daarop dan a.u.b. attent.

 


Schrijf u nu in »